Bevar den røde tråd

Som sagsbehandler kan man ind imellem opleve ikke rigtig at komme nogen vegne i sagsarbejdet. Samtalerne bliver ikke, som man havde tænkt sig, og det er svært at skabe den progression, som man gerne ville. Når samtaler løber af sporet er det ofte fordi, man enten ikke har forberedt sig eller fordi man har forberedt sig på den forkerte måde.

Tre typer mål er vigtige

Formål, mål og samtalemål. Formålet handler om, hvorfor du har denne samtalen. Målet handler det resultat, vi ønsker at skabe gennem at holde samtalen. Samtalemålet er det resultat, vi ønsker at opnå i samtalen. Alle 3 mål er med til at sikre en rød tråd i indholdet af samtalen. Samtalemålet hjælper dig med til at samle op og holde fokus på det relevante, og sortere det væk, som forstyrrer.

Når du har samtalemålet på plads, er det også lettere at samle op efter samtalen, fordi du målene også er en slags huskeliste til dit referat eller notat.

Mange bøvler med at adskille de forskellige typer mål. Ikke desto mindre kan netop den præcise adskillelse gøre en afgørende forskel i samtalens forløb og udfald. Du er velkommen til at skrive til mig, hvis du har en udfordring. Enten ved at sende en mail til info@annettbengtsson.dk, eller ved at kommentere her på bloggen.

Læs også: Samtalen faser https://annettbengtsson.dk/artikler-og-tips-til-den-professionelle-samtale/

Tilmeld dig Nyhedsbrev her

Få værktøjer til personlig udvikling

Tak for din tilmelding